Lid worden

Would you like to become a member? We have composed a handout in English, in which the most important details are described. You can find it here, if you have more questions, please visit the speel-o-theek and talk to our volunteers.

Inschrijven
Hoe kunt u lid worden? U komt naar de speel-o-theek en wordt daar gevraagd een inschrijfformulier in te vullen. Wij vragen uw adresgegevens, telefoonnummer, naam van uw kind(eren) en de geboortedata. U betaalt eenmalig inschrijfgeld van € 5,00 en het lidmaatschapsgeld. Hierop krijgt u een lidnummer toegewezen en alle voorwaarden op papier om mee naar huis te nemen. Onze huisregels staan vermeld in het document ‘regels van de speel-o-theek’, de privacy regels staan in ons privacy reglement. U kunt deze inzien door op de betreffende link te klikken.

We hebben inmiddels de mogelijkheid om te pinnen, maar contant betalen blijft ook mogelijk. We hebben slechts een minimale hoeveelheid wisselgeld in kas, vanwege de veiligheid van onze vrijwilligsters. Na het voldoen van het lidmaatschapsgeld, kunt u direct lenen en bij uw eerstvolgende bezoek ligt uw lidmaatschapskaart voor u klaar.

Tarieven
Voor een gezinsabonnement betaalt u vanaf 1 januari 2020 € 20,00 per 12 maanden. Een knipkaart kost € 7,50 voor 20x lenen. Voor het speelgoed zelf betaalt u (overwegend) € 0,40 per artikel voor drie weken lenen (+ een knip bij een knipkaart abonnement).

Hoeveel artikelen mag u lenen?
Bij een gezinsabonnement mag u twee G-artikelen lenen, plus 3 stuks speelgoed per kind, wel uit verschillende speelgoed categorieën. Bij een knipkaart mag u maximaal 6 artikelen per keer lenen. Zijn uw knippen op? Dan kunt u voor € 7,50 weer 20 knippen aan uw kaart toevoegen.

Leenperiode
U kunt per keer voor 3 weken lenen, het meeste speelgoed mag ook nog eenmalig voor 3 weken (eventueel telefonisch) verlengd worden. Uitzonderingen hierop zijn artikelen die altijd maar 1 week geleend mogen worden, zoals de verjaardagstas, de bakblikken en de feestglijbaan. Als het speelgoed niet verlengd kan worden, staat dit aangegeven op uw uitleeninformatie. Als u speelgoed te laat terugbrengt, betaalt u hiervoor per artikel per week een boete die minimaal even hoog is als het uitleenbedrag per artikel. Uitzonderingen hierop worden aangegeven op de uitleeninformatie.

Het belang van het tellen van uw geleende speelgoed
Kinderen ontwikkelen door spelen. Speelgoed is daarbij een hulpmiddel.
Speel-o-theken bieden iedereen de mogelijkheid om passend spelmateriaal te gebruiken. Nu willen wij dit speelgoed graag compleet houden. Een kind vindt het maken van een puzzel alleen maar leuk als alle stukjes in de doos zitten en dit geldt voor heel veel soorten speelgoed. U vindt daarom op de verpakking van elk stuk speelgoed een inventarislijst. Elk onderdeel staat zo nauwkeurig mogelijk omschreven qua aantal, kleur en omschrijving. U als lener moet daarom de onderdelen tellen als u het meeneemt. Wij als uitleenorganisatie tellen de onderdelen als het speelgoed terugkomt. Bij vermissing van een onderdeel betaalt u €1,00 statiegeld dat u terugkrijgt bij inlevering van het onderdeel binnen 180 dagen. Als u vragen heeft over dit onderwerp of hulp nodig heeft bij het tellen dan kunt u altijd de hulp van één van de vrijwilligsters vragen.

Kom op tijd naar de speel-o-theek als u rustig uw speelgoed uit wilt zoeken. Onze vrijwilligsters willen graag op tijd de deuren weer sluiten, ook zij hebben vaak nog  jonge kinderen die van school gehaald moeten worden. Kom dus uiterlijk een kwartier voor sluitingstijd, dan kan het ingeleverde speelgoed worden gecontroleerd en heeft u ook nog tijd om nieuw speelgoed uit te kiezen.

Ook hebben we speciale materialen voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Veel spellen zijn groter uitgevoerd dan normaal en is er gelet op het contrast van de kleuren en letters en natuurlijk op het reliëf. Zo zijn er bijvoorbeeld dobbelstenen waarbij de stippen er voelbaar bovenop liggen. Er is een overzichtsmap aanwezig in de speel-o-theek van dit specifieke speelgoed, vraag ernaar bij onze vrijwilligsters. Wellicht hebben uw kinderen een opa of oma met een visuele beperking? Zo kunnen ze toch samen een leuk spel spelen!

Tarieven en afspraken voor gastouder, kinderdagverblijf, niet-commerciële instellingen

Voor gastouders en kinderdagverblijven gelden afwijkende abonnementstarieven. Kijkt u hiervoor  in uitleenreglement.

Wist u dat het voor (niet-)commerciële instellingen ook mogelijk is om speelgoed eenmalig te lenen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeest, zonder dat het bedrijf lid moet worden van de speel-o-theek.

Verlengen via de website of mail is NIET mogelijk.