Laatste nieuws

Zomervakantie

Tijdens de zomervakantie van de regio Noord (10 juli t/m 22 augustus) zijn we open op

  • woensdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur
  • zaterdagochtend van 10.30 – 12.00 uur

Voor onze leden is het mogelijk om het speelgoed meteen te verlengen, zodat je het zes weken in huis hebt in plaats van de gebruikelijke drie weken. Je betaalt dan natuurlijk ook voor 2x 3 weken. Dit maakt het eenvoudiger om je bezoek tijdens de vakantie in te plannen. 

We zijn weer volledig open!

Het is zo ver, we zijn weer op maandagavond en zaterdagochtend open voor de uitleen. Het Cultuurgebouw en daarmee de speelotheek, is weer open voor het publiek. Dat betekent meer mogelijkheden voor onze leden om te komen lenen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Wel is het nog wat lastig om genoeg vrijwilligers in te plannen om de diensten te draaien, een aantal van onze medewerkers is nog extra voorzichtig. We hopen dat onze leden daar begrip voor hebben. De maatregelen van afstand houden, een beperkt aantal leden tegelijk naar binnen (maximaal 4), en handen ontsmetten blijven van kracht. Maar toch een beetje reden voor deze blijde boodschap. Een mondkapje is niet verplicht, maar uiteraard wel toegestaan als u zich daar prettiger bij voelt.

Gezellige ochtend tijdens NLDoet!

Gelukkig kon NLDoet dit jaar doorgang vinden. Er had zich een leuke groep met leerlingen aangemeld, met nog een extra vrijwilliger, om te helpen bij het vervangen van de rode stickers op de doosjes die bij het grotere speelgoed horen. Deze ‘rode sticker doosjes’ bevatten de extra onderdelen, zoals autootjes bij een garage, popjes bij een speelhuis, enzovoorts. Deze stickers werden in het verleden uit rood tape geknipt, maar nu hebben we mooie ronde stickers met daarop het artikelnummer van het speelgoed. Wel een hele klus om de oude stickers te vervangen, dus de NLDoet vrijwilligers hebben goed werk verricht. En daarbij een heerlijke traktatie van een van onze vaste vrijwilligers, Nadia. Prachtige taart die zeer werd gewaardeerd door alle harde werkers.

Goed nieuws van de gemeente

We hebben bericht ontvangen van de gemeente Haarlemmermeer dat de subsidie die aan de speelotheek is verleend over het jaar 2020 voldoet aan de prestatie-eis. Dit betekent dat wij de ontvangen subsidie op een juiste manier hebben besteed aan activiteiten en het doel waarvoor deze is verleend. De stukken die door ons zijn opgesteld voldoen aan alle eisen. We worden niet gekort en we hoeven niets terug te geven, ondanks onze sluiting door corona en het daardoor ontstane negatieve saldo. Wij zijn daar heel blij mee en bedanken de vrijwilligers die het afgelopen jaar hard gewerkt hebben om de speelotheek zo goed en zo kwaad als het ging te laten draaien!

Paasactie Rotaract/Stichting Leergeld

Pasen is in aantocht en de paaseitjes liggen alweer volop in de supermarkt. Rotaract Haarlemmermeer, de jongerentak van de Rotary, heeft dit jaar Stichting Leergeld Haarlemmermeer uitgekozen als goed doel voor de jaarlijks terugkerende paaseitjes actie. Wij dragen de Stichting Leergeld een warm hart toe, willen daarom graag meedoen aan het promoten van de actie. Meer informatie hierover is te vinden op volgende pagina van de website van Rotaract https://rotaracthaarlemmermeer.nl/paaseitjes-verkoop/. Meer informatie over Stichting Leergeld Haarlemmermeer is te vinden op: https://meerleergeld.nl/.

Speelotheek weer gedeeltelijk open vanaf 9 maart

Gelukkig is er enige versoepeling en kan de speelotheek vanaf deze week weer open op dinsdag, woensdag en donderdag. Op maandagavond en zaterdag is het Cultuurgebouw nog niet open en kunnen ook wij nog niet open voor de uitleen. Maar we zijn al blij dat er iets mogelijk is voor onze leden. Er kunnen drie leden tegelijk naar binnen, er is een systeem bij de ingang met labels. Is er een label beschikbaar, dan kun je naar binnen, anders moet je even buiten wachten tot er weer plek is. Kijk op de pagina openingstijden voor de tijden dat we open zijn de komende dagen.

The speelotheek is partially open again from 9 March

Fortunately there is some respite and from this week on the speelotheek is open again on Tuesday, Wednesday and Thursday. The Cultuurgebouw is not yet open on Monday evenings and Saturdays, so we cannot yet open the lending service on those days. But we are happy that something is possible for our members. Three members can visit at the same time, there is a system of labels at the entrance. If a label is available, you can go inside, otherwise you need to wait outside until there is room for you again. Check the opening times page for the times that we are open in the coming days.

Nog geen zicht op datum heropening
No prospect of reopening date yet

Vandaag, dinsdag 23 februari, was er weer een persconferentie. De regels worden iets versoepeld, maar het is nog niet duidelijk wanneer de speelotheek weer open kan voor de uitleen. We hopen op dinsdag 9 maart weer te kunnen starten. Tot 5 maart zijn we nog bezig met het innemen van het uitgeleende speelgoed. De leden die speelgoed in huis hebben, kunnen via de datumprikker die zij ontvangen hebben een afspraak maken. Heb je de datumprikker niet ontvangen? Stuur dan een mail naar info@speelotheekhoofddorp.nl. We zorgen dat je de datumprikker opnieuw krijgt toegestuurd. Geef dan in de mail je lidmaatschapsnummer door?

Today, Tuesday February 23, there was another press conference. The rules are being eased somewhat, but it is not yet clear when the speelotheek can reopen. We hope to be able to start again on Tuesday March 9. Until March 5 we are still busy collecting the borrowed toys. Members who have toys at home can make an appointment using the date picker they received. Did you not receive the date picker? Please send an e-mail to info@speelotheekhoofddorp.nl. We will make sure you receive the date picker again. Can you mention your membership number in your mail?

Sluiting verlengd tot en met maandag 8 maart

De overheid heeft bekendgemaakt dat de lockdown wordt verlengd om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Dat betekent dat de speelotheek gesloten blijft tot en met maandag 8 maart. We kunnen wel de periode van 10 februari tot 5 maart gebruiken om het speelgoed dat al lange tijd bij de leden thuis is, in te gaan nemen. We hopen daarmee grote drukte te voorkomen als we weer open mogen gaan voor de uitleen. Zoals het er nu naar uitziet, kan dat vanaf dinsdag 9 maart. Uiteraard is dat afhankelijk van de besluiten van de regering.

Closure extended up until Monday March 8

The gouvernmet has announced that the lockdown is extended in order to gain control over the coronavirus. This means that the speelotheek will be closed until Monday March 8. We can now use the period from February 10 until March 5 to take in the toys that have been at our members’ homes for some time now. We hope this will avoid too much of a rush when we are allowed to open for lending again. As far as we can predict now, this will be possible from Tuesday March 9 onwards. Of course, this depends on the decisions of the government.

Helaas is de speelotheek weer gesloten per vandaag, 14 december

Vanwege de nieuwe maatregelen is de speelotheek gesloten t/m 19 januari 2021. Mocht de lockdown verlengd worden, dan wijzigt deze datum. Heb je speelgoed thuis? Dan kun je dat houden tot duidelijk is wanneer we weer open zijn. Je hoeft natuurlijk geen boete te betalen in de periode dat we dicht zijn. Onze leden krijgen een mail zodra er weer meer duidelijkheid is over wanneer we weer open kunnen gaan. En onze website en Facebook pagina worden bijgehouden met de laatste informatie.

We zijn weer open vanaf zaterdag 21 november

Gelukkig goed nieuws! We kunnen iets eerder weer open dan gedacht. Zaterdag 21 november gaan we weer open voor de uitleen. Gewoon van 10.30 tot 12.00 uur. En moest je het speelgoed inleveren toen we gesloten waren? Dan rekenen we natuurlijk voor die periode geen boete. Kom wel liefst op de dag die je gewend bent te komen. We kunnen maar 4 leden tegelijk naar binnen laten. En zoals nog steeds geldt: afstand houden, handen desinfecteren bij binnenkomst en blijft thuis als je klachten hebt. Zo houden we allemaal vol en kunnen we open blijven!

Nieuws van Rabobank Clubsupport

We zijn erg blij met de uitslag van de Rabobank Clubsupport aktie. We hebben maar liefst €462,54 binnengehaald, een zeer fijn resultaat. Hiermee gaan we een magnetisch bord in onze huisstijl maken. Daar kunnen we dan berichten op plaatsen en aandacht vestigen op onze feestartikelen. Alle leden van de Rabobank in onze regio die op ons gestemd hebben:
DANK JULLIE WEL.

Vanaf donderdag 5 november tijdelijk gesloten

We hebben helaas en met pijn in ons hart het besluit moeten nemen om de speel-o-theek weer te sluiten. Het spreekt voor zich dat de extra maatregelen opnieuw hard aan komen. De overheid heeft echter duidelijk aangegeven dat deze maatregelen in principe gaan gelden voor een periode van twee weken. Met ingang van woensdagavond 4 november om 22.00 uur t/m zaterdag 21 november zijn we net als de bibliotheek, Pier K, Duycker en De Meerse gesloten voor alle bezoekers. We zullen onze leden via de mail een bericht sturen.

Speel-o-theek vandaag nog open

Nieuws over een mogelijke sluiting volgt vandaag, gezien de berichtgeving in de persconferentie van dinsdagavond. Zodra dit bekend is, melden we het op de website en facebook pagina. Onze leden ontvangen informatie via de mail.

Rabobank ClubSupport, jouw stem is voor ons geld waard!

Vanaf zondag 5 oktober kunnen we je stem weer goed gebruiken! De Rabobank Regio Schiphol doet mee aan de jaarlijkse Rabo ClubSupport actie waarmee financiële ondersteuning wordt verleend aan clubs en verenigingen in onze regio. Als Rabobank lid bepaal jij welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard.

We gaan weer open!

Onze vrijwilligers hebben hard gewerkt om de speel-o-theek klaar te maken voor de uitleen. De computers zijn verplaatst, zodat er meer ruimte is om rond te lopen zonder de anderhalvemeterregels te overtreden. Dat betekent dat er een looproute is aangegeven en dat er een maximum aantal mensen tegelijk worden binnengelaten. Er zijn vier labels bij de ingang aanwezig. Als er geen label hangt, dan moet je dus even wachten tot iemand weer naar buiten gaat. We hebben genoeg vrijwilligers bereid gevonden om te komen helpen bij de uitleen, zodat we deze zomer niet alleen op zaterdagochtend, maar ook op woensdagmiddag open kunnen zijn. Zo hopen we dat iedereen de kans krijgt om weer te komen lenen.

Nog even alles op een rijtje:

• je komt alleen speelgoed lenen als je je goed voelt. Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
• je kunt naar binnen als er een label bij de ingang vrij is. Je wacht buiten tot er een label vrij komt.
• je ontsmet je handen bij binnenkomst. • je houdt anderhalve meter afstand van anderen, dus geef elkaar de ruimte. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden, mensen uit 1 huishouden onderling ook niet.
• je probeert binnen 15 minuten je speelgoed uit te kiezen, zodat andere leden ook de kans hebben om te komen lenen.
• je kiest het speelgoed uit door te kijken, probeer het speelgoed zo min mogelijk uit de kasten te halen als je het niet wilt kiezen.
• je rekent met de PIN af.
• je volgt de aangegeven looproute.
• je volgt de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

Vanaf woensdag 22 juli zijn we weer open. Op woensdagen van 14.00 – 15.30 uur en op zaterdagen van 10.30 – 12.00 uur. Zoals altijd in de zomervakantie, kun je kiezen of je het speelgoed meteen verlengt, zodat je het 6 weken thuis kunt houden. Je rekent dan wel meteen de verlenging af.

Update over inname speelgoed
Situatie rondom Corona (Covid-19) virus / situation concerning the Corona (Covid-19) virus 

Naar aanleiding van de genomen landelijke maatregelen is besloten Het Cultuurgebouw tot en met tenminste maandag 1 juni (tweede Pinksterdag) te sluiten voor alle bezoekers. Dit betekent dat ook de speel-o-theek gesloten is voor de uitleen in deze periode. We zullen onze leden per mail berichten waar mogelijk. Houd onze website en/of Facebook pagina in de gaten voor de verdere berichtgeving. Uiteraard gaan we ervoor zorgen dat er in deze periode geen boetes worden doorberekend als we weer open zijn. 

As a result of the national measures, it has been decided to close Het Cultuurgebouw to all visitors until and including at least Monday June 1 (Whitsuntide). This means that the speel-o-theek will also be closed for borrowing during this period. We will inform our members by e-mail where possible. Keep an eye on our website and/or Facebook page for further messages.  Naturally, we will not be charging you a penalty during this timeframe when you return the toys when we are open to the public again.

In het eerste halfjaar van 2020 zijn we op de volgende nationale feestdagen gesloten voor de uitleen:
Maandag 1 juni (Pinksteren)

Erespeld Gemeente Haarlemmermeer Op vrijdag 22 november werd onze vrijwilligster Carla door burgemeester Marianne Schuurmans verrast met een onderscheiding van de Gemeente Haarlemmermeer. Carla is al 20 jaar actief bij onze speel-o-theek, zij startte, net als meer van onze vrijwilligsters, als lid voor haar twee zonen. In de loop van de tijd werd ze vrijwilligster, ze zet zich de laatste jaren met name in om onze leden te helpen herinneren aan de terugbreng datum. Ze belt, mailt en gaat desnoods even langs om het speelgoed weer terug te krijgen. Carla is ook lid van het bestuur en is wat ons betreft zeer terecht onderscheiden en nu ook lid van de ‘erespeld-club’ van onze speel-o-theek.

Kerstvakantie 2019

Laatste uitleen zaterdag 21 december 2019 en eerste uitleen op zaterdag 4 januari 2020.

Prachtige donatie Rabobank

En gelukkig heeft u gehoor gegeven aan onze oproep. De Rabobank was afgelopen woensdag aanwezig tijdens onze uitleen om de opbrengst van de actie aan ons te overhandigen. Een chèque van maar liefst €642,77! We zullen deze zeer goed besteden. Zoals aangegeven bij de actie, we willen vooral nieuw basisspeelgoed aanschaffen voor de speelotheek. En dat zal zeker gaan lukken met deze geweldige opbrengst. Dank voor uw stem!

Rabobank lid en nog niet gestemd? Steun de speel-o-theek!

De Rabobank geeft als coöperatieve bank ieder jaar een deel van hun winst aan verenigingen en stichtingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Slogan van de bank hierbij: “Onze wereld, buurt voor buurt, beter maken.” In Hoofddorp is de speel-o-theek een van de stichtingen waarop gestemd kan worden door de leden van de Rabobank. Ieder lid mag twee stemmen uitbrengen, gunt u ons ook een van de stemmen? Dan kunnen wij nog meer leden blij maken met speelgoed. Doordat ons ledenaantal groeit, hebben we steeds meer speelgoed nodig. Stemmen is nog mogelijk tot 11 oktober.

33e speelgoedbeurs

Voor de 33e keer zal er een speelgoedbeurs georganiseerd worden i.s.m. ‘Ontdek Hoofddorp’. Deze activiteit vormt de afsluiting van de Cultuurparade waarin gedurende een maand de opening van het Culturele Seizoen wordt gevierd. Het is een initiatief van Citymarketing Haarlemmermeer. Wij zamelen speelgoed in dat door onze leden, of andere geïnteresseerden, wordt gedoneerd aan de speelotheek. Dit speelgoed verkopen wij tijdens onze speelgoedbeurs. Zo kunnen wij weer nieuw speelgoed kopen voor onze leden. Ook is het een mooie gelegenheid om vrijblijvend een kijkje te nemen in onze speelotheek. Onze vrijwilligsters zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Verkoop speelgoed: Zondag 29 september tussen 10.00 en 14.00 uur Opbrengst: 100% voor de speel-o-theek.

We hopen dat de inbreng weer groot zal zijn, zodat we veel speelgoed aan kunnen bieden. Speelgoed moet schoon, heel en compleet zijn. Puzzels van meer dan 250 stukjes worden niet aangenomen.

Knuffeldieren en het overgebleven speelgoed gaan naar een goed doel. Graag tot ziens op onze 33e speelgoedbeurs!

Zomer uitleen

Tijdens de zomervakantie van de basisscholen in de regio Noord, zijn we alleen geopend op zaterdagochtend van 10.30-12.00 uur. Dit is gedurende de periode 15 juli t/m 24 augustus. Vanaf maandag 26 augustus gelden bovenstaande reguliere openingstijden weer. Fijne vakantie!

Nieuw speelgoed in de uitleen

Er is weer hard gewerkt door onze vrijwilligsters en dus is er nieuw speelgoed in de uitleen beschikbaar. Welk speelgoed? Neem daarvoor een kijkje op onze pagina “Nieuw in de uitleen“.

NLDoet 2019

15 en 16 maart ging de nationale actie van het Oranjefonds van start, NLDoet. Wij hebben een groep vrijwilligers van Hyatt Place bereid gevonden om ons op 15 maart te komen helpen bij de schoonmaak van het speelgoed. Uiteraard vragen wij onze leden om het geleende speelgoed weer heel en schoon in te leveren, maar een extra sopje kan nooit kwaad. En tijdens de uitleen komen wij daar vaak niet aan toe. Vandaar dat we graag meedoen met NLDoet. Een heerlijke cupcake voor de vrijwilligers hoort daar bij natuurlijk, met een kopje koffie of thee. Maar ook een emmer, sop en theedoeken komen vandaag goed van pas. Hartelijk dank, vrijwilligers van Hyatt Place voor jullie inzet.

Nieuw in de uitleen

Bekijkt u ook regelmatig onze pagina Nieuw in de uitleen? Onze vrijwilligers zijn weer van start gegaan met de klusavonden, zodat er nieuw speelgoed in de uitleen kan komen. De nieuwsbrief is verstuurd aan onze leden, hierin wordt aangegeven welk speelgoed er binnenkort te verwachten is in de uitleen. Nieuwsgierig? Word ook lid!

Kerstvakantie 2018

Tijdens de kerstvakantie is de speel-o-theek gesloten, maar al vanaf donderdag 3 januari kunt u komen lenen! We wensen onze leden én onze vrijwilligsters een fijne kerst toe en een gezegend nieuwjaar.

Beleidsplan 2018-2023

Met gepaste trots presenteert het bestuur van de speel-o-theek het beleidsplan voor de komende vijf jaar. Het plan kunt u hier nalezen (of via onze homepagina). Mocht u vragen hebben over het beleidsplan, dan kunt u een bericht sturen aan bestuur@speelotheekhoofddorp.nl of een reactie achterlaten op onze contactpagina.

Spelletjesactiviteit Stichting Philia groot succes

Op zaterdag 17 november 2018 organiseerde Stichting Philia een gezellige spelletjesactiviteit voor mensen die door een stempel ‘beperking’ tussen de wal en het schip vallen. Rond 15.00 uur kwamen de deelnemers binnendruppelen en schoven eerst gezellig aan in de huiskamer van het Ontmoetingscentrum van Stichting Maatvast in Nieuw-Vennep voor een welkomstdrankje.

Toen alle deelnemers gearriveerd waren, werden ze in groepjes ingedeeld en gingen zij aan de slag met verschillende spelletjes, geleend bij speel-o-theek de Blokkendoos in Hoofddorp. Er was keuze uit een sjoelbak, een frisbee dartspel, Rummikub, Vier op een rij en Domino. Al snel was er gezellige bedrijvigheid rond de speeltafels en werd er fanatiek gespeeld.

De spelletjes werden even onderbroken voor een gezellige maaltijd, daarna kon er weer verder gespeeld worden. De onderlinge sfeer was erg goed, er zijn een aantal nieuwe contacten gelegd.

Wie is Stichting Philia? Stichting Philia is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om eenzaamheid en sociaal isolement onder kwetsbare groepen te verminderen en sociale activering te bevorderen. Stichting Philia bereikt dit doel door het ontwikkelen van projecten en organiseren van activiteiten die gericht zijn op ontmoeting en verbinding. Denk hierbij aan een tweewekelijkse wandelclub, gezellige Buurtlunches van het project BioSoepi (waar mensen met een beperking koken voor buurtbewoners), gezellige dagjes weg en activiteiten zoals de eerder omschreven spelletjesdag. Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.StichtingPhilia.nl.

Resultaat Rabobank Clubkas Campagne

Hartelijk dank aan alle mensen die op ons gestemd hebben!  We mochten een cheque in ontvangst nemen van € 673,00. Onze plannen voor de uitbreiding van onze ruimte kunnen niet meteen in actie overgaan, maar we hopen dat ook het Meerlandenfonds een bijdrage zal betekenen voor dit doel. Fijn dat we dit al bereikt hebben.

Speelgoedbeurs 2018

Zaterdag 29 september was de dag van onze 32e speelgoedbeurs, we hadden gelukkig weer veel mensen die gebruikt speelgoed bij ons aanleverden.  Na een wat aarzelende start, liepen er steeds meer mensen bij ons langs. Soms ging men met tassen vol weg, maar ook een enkel speelgoedje wist een kind blij te maken. Ook kwamen mensen een tweede keer terug, toch nog maar dat ene speelgoedje kopen.  De dag leverde zelfs vijf nieuwe leden op, daar zijn we ook heel blij mee.

Rabobank lid? Stem op onze speel-o-theek bij de Rabobank Clubkas Campagne

In de Haarlemmermeer bruist het van verenigingen en stichtingen die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren. Het ondersteunen van deze verenigingen en stichtingen is  voor de Rabobank Regio Schiphol één van de manieren om haar betrokkenheid bij de regio te tonen. En de speel-o-theek doet daar graag aan mee.

Stemmen op je favoriet  Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne brengen leden van Rabobank Regio Schiphol hun stem uit op de stichting die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt. Er is € 60.000,- te verdelen, dus laat uw stem niet verloren gaan! U ontvangt een mail van uw bank, de Rabobank Regio Schiphol waar u een rekening bij heeft, met een stemcode. U kunt dan alle genomineerde verenigingen/stichtingen bekijken en daarna uw stem uitbrengen. De speel-o-theek vindt u onder het kopje Stichting Speel-o-theek De Blokkendoos. We willen met de eventuele opbrengst van deze actie meer ruimte maken in de speel-o-theek voor het speelgoed, maar willen onze eigen inkomsten het liefst besteden aan nieuw speelgoed. Daarom doen we mee met deze actie, om zo de fondsen te werven die nodig zijn voor de uitbreiding van de ruimte. Heeft u al een stemcode ontvangen? Dan kunt u hier terecht om te stemmen, alvast bedankt!

32e speelgoedbeurs op zaterdag 29 september

We krijgen regelmatig de vraag of we belangstelling hebben voor speelgoed dat niet meer gebruikt wordt. Meestal omdat de kinderen er te oud voor zijn geworden (babyspeelgoed), soms vanwege een verhuizing of vanwege ruimtegebrek, maar ook omdat men graag wil dat andere kinderen er nog iets aan hebben.  Het speelgoed dat we uitlenen wordt door ons aangeschaft, moet aan allerlei eisen voldoen, maar moet vooral geschikt zijn voor intensief gebruik. Het tweedehands speelgoed kunnen we jaarlijks aanbieden tijdens onze speelgoedbeurs, dit jaar voor maar liefst de 32e keer! En om de hoek van onze uitleen, in de overdekte passage van Het Cultuurgebouw. De opbrengst van deze verkoop is volledig voor de speel-o-theek, daarmee kunnen we onze leden weer voorzien van nieuw speelgoed. De regels zijn onveranderd: alle spullen die worden ingeleverd moeten compleet, schoon, nog goed bruikbaar en heel zijn. Ook boeken zijn welkom. Grote fietsen worden NIET ingenomen. Knuffeldieren gaan naar een goed doel.Voor de uitleen zijn we deze dag gesloten.

Muziek maken bij de speel-o-theek Op woensdagmiddag 12 september komt Els weer een leuke muziekles verzorgen tijdens de uitleen.  Dus kom gezellig meedoen: zingen, dansen, gebarenspelletjes doen en natuurlijk met de bellenstokjes en trommelstokjes geluid maken! Samen met je (groot)ouder(s) en vriendjes of vriendinnetjes kun je ervaren hoe leuk het is om muziek te maken.  Els Volkerijk van Fiederelsmuziek geeft o.a. muziekles op het kinderdagverblijf  “Babbels ” aan kinderen van 0 tot 4 jaar . Sinds enige tijd geeft ze ook bij haar thuis in de muziekkamer ”Fiederelsmuziek” muzieklesjes aan groepjes kinderen van 1 tot 3 jaar en van 3 t/m 5 jaar!  Op zaterdag 29 september 2018  gaat  ze weer van start met een nieuw blok van 10 lessen (van 10.00 – 11.00 uur). Dus voordat je naar de speelgoedbeurs komt die dag, kun je naar je eerste muziekles. Ben je nieuwsgierig naar deze lessen, ga dan naar www.fiederelsmuziek.nl, inschrijven kan via info@fiederelsmuziek.nl.

Wereldplein in Hoofddorp, een mooi initiatief 

Speel-o-theek De Blokkendoos ondersteunt van harte alle initiatieven in onze gemeente die het mogelijk maken dat kinderen meer gelegenheid krijgen om heerlijk te spelen. Eén van deze initiatieven is het Wereldplein, het schoolplein van IKC Wereldwijs, school in de wijk Graan voor Visch te Hoofddorp. Een jaar geleden is een begin gemaakt met de eerste grote transformatie naar een speelplek in de wijk waar iedereen naar hartenlust kan spelen. Het plein is inmiddels al openbaar voor de gehele wijk. De hiertoe opgericht stichting Het Wereldplein probeert via allerlei initiatieven fondsen te werven voor nog meer van deze fantastische speelplekken, bijvoorbeeld via de KNHM, met de actie Kern met Pit. Dit is een initiatief om de buurt te verbeteren. Van alle inschrijvingen uit de provincie Noord-Holland is het Wereldplein als winnaar gekozen. Door stemmen te verzamelen en een vakjury te overtuigen is het Predicaat Kern Met Pit Noord-Holland gewonnen. Nu maken zij ook nog kans op de Gouden Pit, een prijs die wordt uitgereikt tijdens het ‘We doen het samen! Festival’ op 9 juni in Amersfoort. Winnaar heeft kans op een donatie van maximaal 10.000 euro.

Wilt u dit initiatief steunen? Dan kunt u uw stem uitbrengen door te klikken op de link, u komt dan op de stempagina van de KNHM.  Op deze pagina ziet u het promotiefilmpje van het Wereldplein, met daarin een leuke rol voor onze burgemeester.

Koninklijke onderscheiding oud-vrijwilligster

In de aanloop naar Koningsdag werden dit jaar een 14-tal inwoners van de gemeente Haarlemmermeer verrast met een koninklijke onderscheiding. Onder hen één van onze oud-vrijwilligsters, Thea van der Heide-de Vries. Thea was vrijwilligster bij de speel-o-theek van 1996 tot 2002. Een zeer verdiende onderscheiding die wederom duidelijk maakt dat vrijwilligerswerk zeer wordt gewaardeerd. Door de ontvangers wordt deze onderscheiding dan ook ervaren als kroon op het werk, fijn dat het ook als zodanig gezien wordt in onze gemeente . Thea, van harte gefeliciteerd! en zo te zien op het filmpje had je het niet verwacht:.

NLdoet 2018

Traditie inmiddels, NLdoet bij de speel-o-theek. Er waren maar liefst 7 vrijwilligsters bereid gevonden ons te komen helpen. We zitten inmiddels alweer een jaar op onze nieuwe locatie, dus ook de kasten hebben een opfrisbeurt nodig. Het speelgoed werd onder handen genomen en ook de mappen met daarin de voorbeelden van wat er allemaal in de uitleen beschikbaar is, werden opnieuw nagekeken en geordend. Onze eigen vrijwilligster Nadia had weer een prachtige taart gemaakt, zodat er na al het harde werken ook tijd was voor een kopje koffie met een heerlijke traktatie. Dames, hartelijk dank voor jullie vakkundige hulp en we zien jullie graag volgend jaar weer verschijnen.

Veel belangstelling tijdens peuterfestival

Het peuterfestival werd druk bezocht en gelukkig hadden ook veel kinderen en hun ouders belangstelling voor onze speel-o-theek. We hebben maar liefst 15 nieuwe leden mogen verwelkomen, een prachtig resultaat voor de vrijwilligsters die zo voor hun enthousiasme en inzet beloond werden. Dit zorgt automatisch voor meer ‘reuring’ in onze speel-o-theek en voor veel blije gezichtjes!

Peuterfestival in het Cultuurgebouw

Een van de activiteiten in het Cultuurgebouw in de maand januari is het Peuterfestival. Dit evenement voor twee- tot vierjarigen wordt voor de zevende keer georganiseerd, op 27 en 28 januari van 09.30 tot 16.00 uur. In de Passage van Het Cultuurgebouw kunnen de kinderen binnen ‘buiten’ spelen! Er is eten en drinken, ze kunnen dieren kleuren, naar een poppentheater, een ballon pimpen en op zondag kunnen ze zich ook laten schminken. Op beide dagen van het Peuterfestival kunnen kinderen meedoen met allerlei workshops zoals Peuterdans, Muziek op Schoot, Kleuterdans en meer, of voorstellingen bijwonen, zoals Fien & Teun – Feest op de boerderij of Fiep Fiep vogeltje.

De speel-o-theek is op zaterdag tijdens het peuterfestival geopend van 09.30 tot 16.00 uur om onze activiteiten te promoten onder de bezoekers van het festival. Voor meer informatie over het peuterfestival verwijzen we u dan ook graag naar de website van het evenement. Kaarten voor de voorstellingen zijn ook te koop aan de kassa in de Passage van Het Cultuurgebouw.

Speel-o-theek gesloten maandagavond 11 december!

Vanwege het slechte weer en het advies om niet op pad te gaan dat wordt afgegeven, hebben we besloten om vanavond niet open te gaan. We hopen dat u hiervoor begrip heeft. Leden die vanavond hun speelgoed moesten inleveren, mogen het zonder verdere kosten een week later inleveren. Meld dit nog even als u volgende week komt?

Speelgoed van het jaar 2017

Onlangs is in Burgers’ Zoo in Arnhem bekendgemaakt welk speelgoed van het jaar 2017 heeft gewonnen in de verschillende leeftijdscategorieën. Welk speelgoed willen onze leden het liefst terugzien in ons assortiment? Laat het ons weten via onze Facebook pagina.

PIN betaling Vanaf heden is het ook mogelijk om bij de speel-o-theek met uw bankpas te betalen. We beschikken over een PIN automaat, maar ook contant betalen blijft mogelijk.

Speelgoedbeurs 2017 Op 30 september jl. hebben we voor de 31e keer een speelgoedbeurs georganiseerd op onze nieuwe locatie Het Cultuurgebouw i.s.m. ‘Ontdek Hoofddorp’. Wij kunnen eindelijk weer eens terugkijken op een succesvolle beurs. Veel mensen leverden bij ons mooi en bruikbaar speelgoed in, zodat wij 12 tafels konden vullen. Tussen de 300 en 400 ouders en kinderen hebben de beurs bezocht en gingen tevreden naar huis met mooi en betaalbaar speelgoed. Bijna alles is verkocht en omdat 100% van de opbrengst voor de speel-o-theek is kunnen wij met deze opbrengst weer trendy nieuw speelgoed kopen. De werkgroep speelgoed gaat zich hierover buigen. Het overgebleven speelgoed is naar het goede doel gegaan. Stichting Helpende Hand uit Heerhugowaard, een organisatie die zich bekommert om kinderen uit gezinnen die op of onder de armoedegrens in Nederland leven. Zij zamelen kleding en speelgoed voor hen in. Wij krijgen van zowel de inbrengers als kopers heel positieve reacties, wat voor ons een reden is om ook in 2018 de speelgoedbeurs weer op de agenda te zetten. Ideeën voor de aanschaf van nieuw speelgoed zijn welkom via de ideeëntrein, die u in het raam van de speel-o-theek kunt vinden. Vraag even aan de vrijwilligsters om een briefje en een pen, we zijn blij met uw suggesties!

Facebook win-actie

Jeugdcircus Acrobatico geeft een spetterende voorstelling op zaterdag 14 oktober om 19.00 uur in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp. Wij mochten 2 kaarten weggeven voor deze voorstelling. Op de Facebook pagina hebben we gedobbeld voor de winnende kaartjes.

Telefonisch weer bereikbaar

Vanaf maandag 4 september zijn we tijdens de openingsuren gewoon weer telefonisch bereikbaar! U kunt dan bellen om te verlengen, vrijwel al ons speelgoed kan eenmalig drie weken langer geleend worden. Onze vrijwilligers kunnen uw verzoek direct uitvoeren. U kunt niet via de voicemail inspreken om te verlengen, wel kunt u een bericht achterlaten als u vragen heeft over de speel-o-theek. Dit bericht wordt dan zo snel mogelijk opgevolgd.

31e speelgoedbeurs op zaterdag 30 september

We krijgen regelmatig de vraag of we belangstelling hebben voor speelgoed dat niet meer gebruikt wordt. Meestal omdat de kinderen er te oud voor zijn geworden (babyspeelgoed), soms vanwege een verhuizing of vanwege ruimtegebrek, maar ook omdat men graag wil dat andere kinderen er nog iets aan hebben.  Het speelgoed dat we uitlenen wordt door ons aangeschaft, moet aan allerlei eisen voldoen, maar vooral geschikt zijn voor intensief gebruik. Het tweedehands speelgoed konden we jaarlijks aanbieden tijdens onze speelgoedbeurs. Afgelopen jaar waren we niet in de gelegenheid om de beurs te organiseren, maar dit jaar lukt het weer wel! Voor maar liefst de 31e keer! En om de hoek van onze uitleen, in de overdekte passage van Het Cultuurgebouw. De opbrengst van deze verkoop is dit jaar volledig voor de speel-o-theek, daarmee kunnen we onze leden weer voorzien van nieuw speelgoed. De verdere regels zijn onveranderd: Alle spullen die worden ingeleverd moeten compleet, schoon, nog goed bruikbaar en heel zijn. Ook boeken zijn welkom. Grote fietsen worden NIET ingenomen. Knuffeldieren gaan naar een goed doel.Voor de uitleen zijn we deze dag gesloten.

Festivals in Het Cultuurgebouw

Nu we gevestigd zijn in Het Cultuurgebouw, kunnen wij ook meegenieten van alle activiteiten die plaatsvinden in dit culturele centrum van Hoofddorp. Dit betekent een muzikale verrassing voor de speel-o-theek op 21 juni vanwege het iktoon Festival en veel duurzame verrassingen op 25 juni door het Groene Loper Festival. Meer weten? Kijk dan op de informatiepagina’s van deze festivals.

Nieuw speelgoed

Er is weer geklust! Dat betekent nieuw speelgoed in de uitleen. Kijk hiervoor op onze pagina Nieuw in de uitleen.

Geslaagde ochtend met heel veel kinderen

Een mooie zonnetje en heel veel kinderen. De traktatie stond klaar, het was een zeer geslaagd feest. Binnenkort meer foto’s van deze geslaagde ochtend!

Openingsfeest zaterdag 20 mei aanstaande

Wethouder Marjolein Steffens zal aanstaande zaterdag de officiële opening verzorgen van onze speel-o-theek op de nieuwe locatie. Uiteraard zal het feest gericht zijn op de kinderen van onze leden, zij hebben allemaal een uitnodiging voor het feest ontvangen. De kinderen worden om 10 uur verwacht bij de speel-o-theek en zullen niet alleen de feestelijke opening kunnen bijwonen, maar ook kunnen deelnemen aan allerlei spelletjes (geschikt voor de diverse leeftijden). De bibliotheek organiseert een gezellige knutselhoek en aan cultuur is ook gedacht. We zitten niet voor niets in Het Cultuurgebouw! Uiteraard verwennen we de kinderen nog met iets lekkers, dus ben je nog niet aangemeld? Stuur dan een bericht naar ons mailadres info@speelotheekhoofddorp.nl of geef het door tijdens je bezoek aan de speel-o-theek. Deze zaterdag zijn we gesloten voor de uitleen, maar daar zal niemand om treuren dit keer! Het feest is rond 12.00 uur weer klaar.

Maandag 24 april: eerder gesloten

Op maandag 24 april sluit het Cultuurgebouw om 20.00 uur en zijn wij genoodzaakt onze deuren ook iets eerder te sluiten. U kunt tot 19.45 uur lenen, daarna hebben de vrijwilligsters een kwartiertje nodig om alles af te sluiten voordat het gebouw sluit. Wij hopen dat u hier rekening mee kunt houden?

Woensdag 12 april Fiederelsmuziek bij de speel-o-theek

Het is alweer enige tijd geleden dat Els muziekles heeft gegeven in de speel-o-theek. Hoog tijd om weer eens demo muzieklessen te laten beleven voor en met de kinderen.

Dat kan op woensdag 12 april om 14.00 uur en om 14.45 uur. Kom gezellig meedoen op het ronde kleed, zingen, dansen, gebarenspelletjes en natuurlijk de bellenstokjes en stokjes om heerlijk mee te tikken en trommelen! Muziekles geeft Els o.a. op kinderdagverblijf ‘Babbels’ aan kinderen van 0 tot 4 jaar en sinds enige jaren ook bij haar thuis in de muziekkamer ‘Fiederelsmuziek’ voor groepjes van 1 tot 3 jaar en groepjes van 3 t/m 5 jaar! Op zaterdag 11 februari is zij thuis weer van start gegaan met een nieuw blok van 9 lessen. Ben je nieuwsgierig? Ga dan naar fiederelsmuziek.nl Kom gezellig langs op woensdag 12 april bij speel-o-theek De Blokkendoos om samen met papa/mama /oma of opa muziek te beleven voor het ‘jonge kind’. Muziek is de taal voor iedereen! Els heeft er reuze zin in en hoopt dat er veel kinderen komen om muziek te maken!

Fantastisch resultaat Rabobank Bloeiende Ledenactie

Op 28 maart was het een spannende avond. De resultaten van de Rabobank Bloeiende Ledenbank actie werden bekend gemaakt. Er waren maar liefst 114 deelnemende verenigingen en stichtingen en onze speel-o-theek zat bij de Top 10! Een geweldig bedrag van € 682,85 werd (nu nog even symbolisch) in ontvangst genomen door Baudien. Een onverwacht en overweldigend resultaat. Zoals beloofd gaan we daarmee ons openingsfeest op de nieuwe locatie tot een feest maken. Alle stemmers én de Rabobank Regio Schiphol heel hartelijk bedankt!

Nationale feestdagen

Tijdens de komende nationale feestdagen (Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren) is de speel-o-theek gesloten. Kijk op onze pagina openingstijden voor deze gegevens, ook de zomervakantie nadert met rasse schreden. We houden daarvoor onze website actueel en ook een bezoekje aan onze Facebook pagina voorziet u van informatie.

Succesvolle NLDoet ochtend

Ook bij de speel-o-theek werd hard gewerkt op vrijdagochtend 10 maart tijdens de landelijke NLDoet actie. Het extra schoonmaken van speelgoed, iets waarvan we altijd hopen dat onze leden dit thuis ook doen voordat ze alles weer inleveren, werd met verve door de (extra) vrijwilligsters uitgevoerd. Dit is ook opgemerkt door de plaatselijke media, zie de foto uit het HCNieuws van deze week.

Open tijdens de voorjaarsvakantie (18 t/m 26 februari)

Tijdens de voorjaarsvakantie van de basisscholen van de Haarlemmermeer is de speel-o-theek gewoon geopend. Maar let op!! Op maandagavond moeten we onze deuren eerder sluiten omdat het Cultuurgebouw vanaf 20.00 uur gesloten is. Houd u daar rekening mee als u speelgoed komt terugbrengen of uitkiezen?

NLdoet 2017 – Doet u ook weer mee?  

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Op vrijdagochtend 10 maart doen wij weer mee met de actie NLDoet. U maakt dan kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie zoals de speel-o-theek een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook! Ga naar de website van NLdoet en doe mee: Ja, ik doe mee!

De Bloeiende Ledenbank Actie van de Rabobank

Rabobank Regio Schiphol steunt het lokale verenigings- en stichtingsleven op diverse manieren. Zo ook via de in 2012 geïntroduceerde Bloeiende Ledenbank Actie. Met de Bloeiende Ledenbank Actie biedt de Rabobank circa 300 lokale verenigingen en stichtingen de mogelijkheid een donatie te verdienen voor de kas. Dit jaar hebben zij vanuit het Coöperatiefonds van de bank een bedrag van maximaal €60.000 gereserveerd voor deze actie. In totaal hebben 114 verenigingen en stichtingen zich aangemeld voor de actie. Speel-o-theek De Blokkendoos is daar een van.

Elke stem is geld waard! Leden van Rabobank Regio Schiphol kunnen hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld krijgt deze vereniging of stichting. Bent u Rabobank lid (oftewel heeft u een rekening bij de Rabobank)? Dan zouden wij het uiteraard erg fijn vinden als u ons steunt met uw stem!

Als lid van Rabobank Regio Schiphol kunt u mede bepalen hoe hoog de donatie aan een vereniging of stichting zal zijn. Heeft u een uitnodiging ontvangen (via de mail of een brief) om uw stem uit te brengen? Via deze link kon u uw stem uitbrengen (de actie is inmiddels gesloten).

Speel-o-theek in Haarlems Dagblad

Ook de lokale media zijn geïnteresseerd in onze nieuwe locatie, een leuk interview met Joke en Alie in het Haarlems Dagblad van 6 januari 2017.

Verhuizingsperikelen

De verhuizing is in volle gang. De laatste uitleen heeft op 22 december plaatsgevonden in de Lutulistraat en in de laatste twee weken van de uitleen zijn de vrijwilligsters druk bezig geweest met het opschonen van de speelgoed voorraad. Speelgoed dat oud is en niet meer uitgeleend wordt, is apart gezet. Er wordt zo min mogelijk weggegooid, we kunnen altijd wel goede doelen vinden die nog blij zijn met dit speelgoed.

Op 27 december stonden de verhuiswagens om 7.30 uur voor de deur en werd alles ingepakt. Op de nieuwe locatie werd ondertussen hard gewerkt om de nieuwe kasten en balie schoon te maken. Iedere kast werd voorzien van een label zodat de verhuizers het speelgoed op de juiste plek konden neerzetten. Gelukkig kregen we ook hulp van een aantal mannen van vrijwilligsters, de oude kasten moesten uit elkaar gehaald worden zodat de ruimte leeg kon worden opgeleverd. Ook op de nieuwe locatie konden we genoeg hulp gebruiken, enkele kinderen (oud gebruikers van de speel-o-theek) kwamen langs en bleven graag om te helpen. Kreten als “oh ja, daar speelden wij ook altijd mee” en “waar is dat Winnie de Pooh huis gebleven?” werden dan ook volop gehoord. Leuk ook dat passanten nieuwsgierig hun hoofd om de deur staken en een folder meenamen. Misschien alweer wat nieuwe leden voor 2017?

Wij gaan verhuizen!!

Jawel, het is weer zover, de speel-o-theek moet weer verhuizen. Op 27 december a.s. komen de verhuizers die voor ons gaan inpakken. Vervolgens brengen ze alle spullen naar ons nieuwe adres:

cultuurgebouw

Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer Het Raadhuisplein 7 2132 TZ Hoofddorp

Zoals inmiddels bekend is uit de media, worden in ons gebouw aan de Lutulistraat woningen voor statushouders gerealiseerd. Alle ruimtes worden aangepast tot woningen. Het bestuur van de speel-o-theek heeft na vele onderhandelingen en een zoektocht door Hoofddorp, in ‘De Etalage’ van het Cultuurgebouw een geschikte ruimte gevonden. Op dit moment wordt er nog druk verbouwd in De Etalage, bij de gele containers op de benedenverdieping aan de voorzijde van het Cultuurgebouw. Wij zijn blij dat we nu dichtbij de centrale bibliotheek gehuisvest zullen zijn. We hopen op een goede en regelmatige samenwerking en dat de (jonge) gezinnen onze speel-o-theek weten te vinden in het Cultuurgebouw, het lenen van een boek en een leuk speelgoed artikel gaat dan in een moeite door!

kerst

De speel-o-theek is gesloten tijdens de kerstvakantie. Wij zullen dit jaar deze periode gebruiken om de verhuizing te begeleiden. Vanaf 9 januari kunt u tijdens de bekende openingstijden bij ons langskomen om uw speelgoed te lenen of terug te brengen en te zien hoe mooi alles geworden is.

Wij hopen dat alles voorspoedig verloopt en dat wij u snel kunnen begroeten op onze nieuwe locatie. Houd wel onze website in de gaten voor de laatste informatie.

We wensen u een fijne kerstvakantie en veel liefde en geluk voor allen die u lief zijn.

speelgoedvanhetjaar2016

Speelgoed van het jaar 2016

Heeft u ook meegedaan met de verkiezing voor het beste speelgoed van het jaar 2016? Hiernaast ziet u de winnaars, welk speelgoed zou u het liefst willen lenen bij onze speel-o-theek? We staan altijd open voor tips van onze leden. U kunt deze ook melden via onze contactpagina.

Fiederelsmuziek

Op 5 oktober was het zover, Fiederelsmuziek kwam demolesjes verzorgen. Hieronder een sfeerimpressie, zoals je kunt zien werd er goed meegedaan en genoten.

img_1624
img_1633
img_4066
img_4067

De nieuwe website is live!

Om beter zichtbaar te zijn op een smartphone, tablet en natuurlijk gewoon op een PC, is onze website vernieuwd. Gelukkig kregen we bij het ontwerp hulp van vrijwilliger Cornel. Hij heeft veel verstand van websites bouwen, kijk maar op zijn eigen site clenrock.com. In een paar weken tijd hebben we de informatie overgezet, nieuw beeldmateriaal gevonden, een link naar onze Facebook omgeving gemaakt, een contactformulier toegevoegd. Zonder zijn hulp was dit niet gelukt, hulde! En de oplettende kijker ziet ook dat er een nieuw logo is. Ontworpen door een jonge ontwerpster van Rebelation, die een fris en eigentijds logo voor ons gemaakt heeft. Ook ons visitekaartje, briefpapier en andere documenten zullen worden aangepast aan deze nieuwe huisstijl, dat vraagt nog even wat tijd. Maar wij zijn er heel blij mee. Laat weten wat u ervan vindt op onze contactpagina?

Fiederelsmuziek tijdens week van de opvoeding Fiederelsmuziek Tijdens de week van de opvoeding (van 3 t/m 9 oktober) komt Fiederelsmuziek weer bij de speel-o-theek. Op woensdagmiddag 5 oktober verzorgt Els een gezellige muzikale middag. De kinderen kunnen samen met hun ouder/grootouder/oppas/grote zus of broer meedoen op het ronde kleed om te zingen, dansen, mee te doen met gebarenspelletjes en natuurlijk de bellenstokjes en stokjes gebruiken om heerlijk mee te tikken en trommelen! Er zijn twee demo lesjes waaraan meegedaan kan worden, om 14.00 uur en om 14.45 uur. Je kunt daarvoor gewoon naar de speel-o-theek toekomen.

Nieuwsbrief

Heeft u de laatste nieuwsbrief (van september) al ontvangen? Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de nieuwsbrief hier nalezen. Bent u lid van de speel-o-theek en heeft u de nieuwsbrief niet ontvangen? Controleer dan even bij uw volgende bezoek of uw mailadres bij ons bekend is en juist in de computer vermeld staat.

burendag

Burendag bij de speel-o-theek

Op zaterdag 24 september staat tussen 13.00 en 16.00 uur de koffie en limonade klaar bij de speel-o-theek. Tijd voor burendag 2016 en een kennismaking. Neem vooral uw kind(eren) mee en maak er een gezellige middag van.

Wederom erespelden voor onze vrijwilligsters

Onlangs zijn er weer drie vrijwilligsters extra in het zonnetje gezet door de Gemeente Haarlemmermeer.

Aaffien Fokke, Jo-anne Ruitenberg en Anita Holthuijsen kregen door locoburgemeester Tom Horn deze welverdiende onderscheiding, de erespeld van de Gemeente Haarlemmermeer, overhandigd. De drie dames hebben samen zo’n 60 jaar vrijwilligerswerk verricht. Aaffien als secretaris, Jo-anne als beheerder van het foto archief en Anita als penningmeester. Dit naast hun gewone werkzaamheden in de uitleen, bij het coderen van het speelgoed, het onderhoud van de ruimte, de vergaderingen en alle overige zaken die horen bij het draaiende houden van deze bijzondere organisatie.

Wij feliciteren onze vrijwilligsters van harte met deze mooie onderscheiding en hopen nog jaren op hun inzet te mogen rekenen.

onderscheiding