Laatste nieuws

Start van de Rabobank ClubSupport actie 2021

Een deel van de winst van de Rabobank wordt geïnvesteerd in verenigingen en stichtingen. Ook dit jaar mogen we deelnemen aan de Rabobank ClubSupport actie. Hiermee zamelen we geld in voor de aanschaf van speelgoed voor onze leden. In deze tijd van bezuiniging kunnen we je stem dus goed gebruiken!

Je kunt stemmen vanaf vandaag via de Rabo App. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten uit de regio Schiphol en stemmen maar! Je kunt stemmen tot 25 oktober, wij hopen op je steun.  

 

Burendag op zaterdag 25 september

Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar nog groter dan voorheen. Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. Daarom schenken ook wij een kop koffie voor onze buren. Tussen 10 en 13 uur kan iedereen die wil kennismaken met de speelotheek bij ons langskomen.

 

Zomervakantie is voorbij, we gaan weer zo veel mogelijk terug naar normaal.

Jawel, de basisscholen zijn weer begonnen. Dit betekent dat ook wij weer volgens de standaard tijden open zijn. Leden die tijdens de vakantie alleen op woensdag en zaterdag terecht konden, kunnen nu weer op maandagavond, dinsdag- en donderdagochtend komen lenen. Op die dagen is het nu nog rustig, dus wil je weer switchen? Je bent welkom. Bedenk dat er maar vier leden tegelijk naar binnen kunnen, we houden de anderhalvemeterregel nog aan zolang de regering niet anders beslist. 

We zijn weer volledig open!

Het is zo ver, we zijn weer op maandagavond en zaterdagochtend open voor de uitleen. Het Cultuurgebouw en daarmee de speelotheek, is weer open voor het publiek. Dat betekent meer mogelijkheden voor onze leden om te komen lenen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Wel is het nog wat lastig om genoeg vrijwilligers in te plannen om de diensten te draaien, een aantal van onze medewerkers is nog extra voorzichtig. We hopen dat onze leden daar begrip voor hebben. De maatregelen van afstand houden, een beperkt aantal leden tegelijk naar binnen (maximaal 4), en handen ontsmetten blijven van kracht. Maar toch een beetje reden voor deze blijde boodschap. Een mondkapje is niet verplicht, maar uiteraard wel toegestaan als u zich daar prettiger bij voelt.

Goed nieuws van de gemeente

We hebben bericht ontvangen van de gemeente Haarlemmermeer dat de subsidie die aan de speelotheek is verleend over het jaar 2020 voldoet aan de prestatie-eis. Dit betekent dat wij de ontvangen subsidie op een juiste manier hebben besteed aan activiteiten en het doel waarvoor deze is verleend. De stukken die door ons zijn opgesteld voldoen aan alle eisen. We worden niet gekort en we hoeven niets terug te geven, ondanks onze sluiting door corona en het daardoor ontstane negatieve saldo. Wij zijn daar heel blij mee en bedanken de vrijwilligers die het afgelopen jaar hard gewerkt hebben om de speelotheek zo goed en zo kwaad als het ging te laten draaien!

Paasactie Rotaract/Stichting Leergeld

Pasen is in aantocht en de paaseitjes liggen alweer volop in de supermarkt. Rotaract Haarlemmermeer, de jongerentak van de Rotary, heeft dit jaar Stichting Leergeld Haarlemmermeer uitgekozen als goed doel voor de jaarlijks terugkerende paaseitjes actie. Wij dragen de Stichting Leergeld een warm hart toe, willen daarom graag meedoen aan het promoten van de actie. Meer informatie hierover is te vinden op volgende pagina van de website van Rotaract https://rotaracthaarlemmermeer.nl/paaseitjes-verkoop/. Meer informatie over Stichting Leergeld Haarlemmermeer is te vinden op: https://meerleergeld.nl/.

Gezellige ochtend tijdens NLDoet!

Gelukkig kon NLDoet dit jaar doorgang vinden. Er had zich een leuke groep met leerlingen aangemeld, met nog een extra vrijwilliger, om te helpen bij het vervangen van de rode stickers op de doosjes die bij het grotere speelgoed horen. Deze ‘rode sticker doosjes’ bevatten de extra onderdelen, zoals autootjes bij een garage, popjes bij een speelhuis, enzovoorts. Deze stickers werden in het verleden uit rood tape geknipt, maar nu hebben we mooie ronde stickers met daarop het artikelnummer van het speelgoed. Wel een hele klus om de oude stickers te vervangen, dus de NLDoet vrijwilligers hebben goed werk verricht. En daarbij een heerlijke traktatie van een van onze vaste vrijwilligers, Nadia. Prachtige taart die zeer werd gewaardeerd door alle harde werkers.

Nieuws van Rabobank Clubsupport

We zijn erg blij met de uitslag van de Rabobank Clubsupport aktie. We hebben maar liefst €462,54 binnengehaald, een zeer fijn resultaat. Hiermee gaan we een magnetisch bord in onze huisstijl maken. Daar kunnen we dan berichten op plaatsen en aandacht vestigen op onze feestartikelen. Alle leden van de Rabobank in onze regio die op ons gestemd hebben:
DANK JULLIE WEL.

Erespeld Gemeente Haarlemmermeer

Op vrijdag 22 november werd onze vrijwilligster Carla door burgemeester Marianne Schuurmans verrast met een onderscheiding van de Gemeente Haarlemmermeer. Carla is al 20 jaar actief bij onze speel-o-theek, zij startte, net als meer van onze vrijwilligsters, als lid voor haar twee zonen. In de loop van de tijd werd ze vrijwilligster, ze zet zich de laatste jaren met name in om onze leden te helpen herinneren aan de terugbreng datum. Ze belt, mailt en gaat desnoods even langs om het speelgoed weer terug te krijgen. Carla is ook lid van het bestuur en is wat ons betreft zeer terecht onderscheiden en nu ook lid van de ‘erespeld-club’ van onze speel-o-theek.

33e speelgoedbeurs

Voor de 33e keer zal er een speelgoedbeurs georganiseerd worden i.s.m. ‘Ontdek Hoofddorp’. Deze activiteit vormt de afsluiting van de Cultuurparade waarin gedurende een maand de opening van het Culturele Seizoen wordt gevierd. Het is een initiatief van Citymarketing Haarlemmermeer. Wij zamelen speelgoed in dat door onze leden, of andere geïnteresseerden, wordt gedoneerd aan de speelotheek. Dit speelgoed verkopen wij tijdens onze speelgoedbeurs. Zo kunnen wij weer nieuw speelgoed kopen voor onze leden. Ook is het een mooie gelegenheid om vrijblijvend een kijkje te nemen in onze speelotheek. Onze vrijwilligsters zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Verkoop speelgoed: Zondag 29 september tussen 10.00 en 14.00 uur Opbrengst: 100% voor de speel-o-theek.

We hopen dat de inbreng weer groot zal zijn, zodat we veel speelgoed aan kunnen bieden. Speelgoed moet schoon, heel en compleet zijn. Puzzels van meer dan 250 stukjes worden niet aangenomen.

Knuffeldieren en het overgebleven speelgoed gaan naar een goed doel. Graag tot ziens op onze 33e speelgoedbeurs!

Nieuw speelgoed in de uitleen

Er is weer hard gewerkt door onze vrijwilligsters en dus is er nieuw speelgoed in de uitleen beschikbaar. Welk speelgoed? Neem daarvoor een kijkje op onze pagina “Nieuw in de uitleen“.

NLDoet 2019

15 en 16 maart ging de nationale actie van het Oranjefonds van start, NLDoet. Wij hebben een groep vrijwilligers van Hyatt Place bereid gevonden om ons op 15 maart te komen helpen bij de schoonmaak van het speelgoed. Uiteraard vragen wij onze leden om het geleende speelgoed weer heel en schoon in te leveren, maar een extra sopje kan nooit kwaad. En tijdens de uitleen komen wij daar vaak niet aan toe. Vandaar dat we graag meedoen met NLDoet. Een heerlijke cupcake voor de vrijwilligers hoort daar bij natuurlijk, met een kopje koffie of thee. Maar ook een emmer, sop en theedoeken komen vandaag goed van pas. Hartelijk dank, vrijwilligers van Hyatt Place voor jullie inzet.

Nieuw in de uitleen

Bekijkt u ook regelmatig onze pagina Nieuw in de uitleen? Onze vrijwilligers zijn weer van start gegaan met de klusavonden, zodat er nieuw speelgoed in de uitleen kan komen. De nieuwsbrief is verstuurd aan onze leden, hierin wordt aangegeven welk speelgoed er binnenkort te verwachten is in de uitleen. Nieuwsgierig? Word ook lid!

Beleidsplan 2018-2023

Met gepaste trots presenteert het bestuur van de speel-o-theek het beleidsplan voor de komende vijf jaar. Het plan kunt u hier nalezen (of via onze homepagina). Mocht u vragen hebben over het beleidsplan, dan kunt u een bericht sturen aan bestuur@speelotheekhoofddorp.nl of een reactie achterlaten op onze contactpagina.

Spelletjesactiviteit Stichting Philia groot succes

Op zaterdag 17 november 2018 organiseerde Stichting Philia een gezellige spelletjesactiviteit voor mensen die door een stempel ‘beperking’ tussen de wal en het schip vallen. Rond 15.00 uur kwamen de deelnemers binnendruppelen en schoven eerst gezellig aan in de huiskamer van het Ontmoetingscentrum van Stichting Maatvast in Nieuw-Vennep voor een welkomstdrankje.

Toen alle deelnemers gearriveerd waren, werden ze in groepjes ingedeeld en gingen zij aan de slag met verschillende spelletjes, geleend bij speel-o-theek de Blokkendoos in Hoofddorp. Er was keuze uit een sjoelbak, een frisbee dartspel, Rummikub, Vier op een rij en Domino. Al snel was er gezellige bedrijvigheid rond de speeltafels en werd er fanatiek gespeeld.

De spelletjes werden even onderbroken voor een gezellige maaltijd, daarna kon er weer verder gespeeld worden. De onderlinge sfeer was erg goed, er zijn een aantal nieuwe contacten gelegd.

Wie is Stichting Philia? Stichting Philia is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om eenzaamheid en sociaal isolement onder kwetsbare groepen te verminderen en sociale activering te bevorderen. Stichting Philia bereikt dit doel door het ontwikkelen van projecten en organiseren van activiteiten die gericht zijn op ontmoeting en verbinding. Denk hierbij aan een tweewekelijkse wandelclub, gezellige Buurtlunches van het project BioSoepi (waar mensen met een beperking koken voor buurtbewoners), gezellige dagjes weg en activiteiten zoals de eerder omschreven spelletjesdag. Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.StichtingPhilia.nl.

Resultaat Rabobank Clubkas Campagne

Hartelijk dank aan alle mensen die op ons gestemd hebben!  We mochten een cheque in ontvangst nemen van € 673,00. Onze plannen voor de uitbreiding van onze ruimte kunnen niet meteen in actie overgaan, maar we hopen dat ook het Meerlandenfonds een bijdrage zal betekenen voor dit doel. Fijn dat we dit al bereikt hebben.

Speelgoedbeurs 2018

Zaterdag 29 september was de dag van onze 32e speelgoedbeurs, we hadden gelukkig weer veel mensen die gebruikt speelgoed bij ons aanleverden.  Na een wat aarzelende start, liepen er steeds meer mensen bij ons langs. Soms ging men met tassen vol weg, maar ook een enkel speelgoedje wist een kind blij te maken. Ook kwamen mensen een tweede keer terug, toch nog maar dat ene speelgoedje kopen.  De dag leverde zelfs vijf nieuwe leden op, daar zijn we ook heel blij mee.

Muziek maken bij de speel-o-theek

Op woensdagmiddag 12 september komt Els weer een leuke muziekles verzorgen tijdens de uitleen.  Dus kom gezellig meedoen: zingen, dansen, gebarenspelletjes doen en natuurlijk met de bellenstokjes en trommelstokjes geluid maken! Samen met je (groot)ouder(s) en vriendjes of vriendinnetjes kun je ervaren hoe leuk het is om muziek te maken.  Els Volkerijk van Fiederelsmuziek geeft o.a. muziekles op het kinderdagverblijf  “Babbels ” aan kinderen van 0 tot 4 jaar . Sinds enige tijd geeft ze ook bij haar thuis in de muziekkamer ”Fiederelsmuziek” muzieklesjes aan groepjes kinderen van 1 tot 3 jaar en van 3 t/m 5 jaar!  Op zaterdag 29 september 2018  gaat  ze weer van start met een nieuw blok van 10 lessen (van 10.00 – 11.00 uur). Dus voordat je naar de speelgoedbeurs komt die dag, kun je naar je eerste muziekles. Ben je nieuwsgierig naar deze lessen, ga dan naar www.fiederelsmuziek.nl, inschrijven kan via info@fiederelsmuziek.nl.

Wereldplein in Hoofddorp, een mooi initiatief 

Speel-o-theek De Blokkendoos ondersteunt van harte alle initiatieven in onze gemeente die het mogelijk maken dat kinderen meer gelegenheid krijgen om heerlijk te spelen. Eén van deze initiatieven is het Wereldplein, het schoolplein van IKC Wereldwijs, school in de wijk Graan voor Visch te Hoofddorp. Een jaar geleden is een begin gemaakt met de eerste grote transformatie naar een speelplek in de wijk waar iedereen naar hartenlust kan spelen. Het plein is inmiddels al openbaar voor de gehele wijk. De hiertoe opgericht stichting Het Wereldplein probeert via allerlei initiatieven fondsen te werven voor nog meer van deze fantastische speelplekken, bijvoorbeeld via de KNHM, met de actie Kern met Pit. Dit is een initiatief om de buurt te verbeteren. Van alle inschrijvingen uit de provincie Noord-Holland is het Wereldplein als winnaar gekozen. Door stemmen te verzamelen en een vakjury te overtuigen is het Predicaat Kern Met Pit Noord-Holland gewonnen. Nu maken zij ook nog kans op de Gouden Pit, een prijs die wordt uitgereikt tijdens het ‘We doen het samen! Festival’ op 9 juni in Amersfoort. Winnaar heeft kans op een donatie van maximaal 10.000 euro.

Wilt u dit initiatief steunen? Dan kunt u uw stem uitbrengen door te klikken op de link, u komt dan op de stempagina van de KNHM.  Op deze pagina ziet u het promotiefilmpje van het Wereldplein, met daarin een leuke rol voor onze burgemeester.

Koninklijke onderscheiding oud-vrijwilligster

In de aanloop naar Koningsdag werden dit jaar een 14-tal inwoners van de gemeente Haarlemmermeer verrast met een koninklijke onderscheiding. Onder hen één van onze oud-vrijwilligsters, Thea van der Heide-de Vries. Thea was vrijwilligster bij de speel-o-theek van 1996 tot 2002. Een zeer verdiende onderscheiding die wederom duidelijk maakt dat vrijwilligerswerk zeer wordt gewaardeerd. Door de ontvangers wordt deze onderscheiding dan ook ervaren als kroon op het werk, fijn dat het ook als zodanig gezien wordt in onze gemeente . Thea, van harte gefeliciteerd! en zo te zien op het filmpje had je het niet verwacht.

Veel belangstelling tijdens peuterfestival

Het peuterfestival werd druk bezocht en gelukkig hadden ook veel kinderen en hun ouders belangstelling voor onze speel-o-theek. We hebben maar liefst 15 nieuwe leden mogen verwelkomen, een prachtig resultaat voor de vrijwilligsters die zo voor hun enthousiasme en inzet beloond werden. Dit zorgt automatisch voor meer ‘reuring’ in onze speel-o-theek en voor veel blije gezichtjes!

Peuterfestival in het Cultuurgebouw

Een van de activiteiten in het Cultuurgebouw in de maand januari is het Peuterfestival. Dit evenement voor twee- tot vierjarigen wordt voor de zevende keer georganiseerd, op 27 en 28 januari van 09.30 tot 16.00 uur. In de Passage van Het Cultuurgebouw kunnen de kinderen binnen ‘buiten’ spelen! Er is eten en drinken, ze kunnen dieren kleuren, naar een poppentheater, een ballon pimpen en op zondag kunnen ze zich ook laten schminken. Op beide dagen van het Peuterfestival kunnen kinderen meedoen met allerlei workshops zoals Peuterdans, Muziek op Schoot, Kleuterdans en meer, of voorstellingen bijwonen, zoals Fien & Teun – Feest op de boerderij of Fiep Fiep vogeltje.

De speel-o-theek is op zaterdag tijdens het peuterfestival geopend van 09.30 tot 16.00 uur om onze activiteiten te promoten onder de bezoekers van het festival. Voor meer informatie over het peuterfestival verwijzen we u dan ook graag naar de website van het evenement. Kaarten voor de voorstellingen zijn ook te koop aan de kassa in de Passage van Het Cultuurgebouw.

Speelgoed van het jaar 2017

Onlangs is in Burgers’ Zoo in Arnhem bekendgemaakt welk speelgoed van het jaar 2017 heeft gewonnen in de verschillende leeftijdscategorieën. Welk speelgoed willen onze leden het liefst terugzien in ons assortiment? Laat het ons weten via onze Facebook pagina.

PIN betaling

Vanaf heden is het ook mogelijk om bij de speel-o-theek met uw bankpas te betalen. We beschikken over een PIN automaat, maar ook contant betalen blijft mogelijk.

Facebook win-actie

Jeugdcircus Acrobatico geeft een spetterende voorstelling op zaterdag 14 oktober om 19.00 uur in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp. Wij mochten 2 kaarten weggeven voor deze voorstelling. Op de Facebook pagina hebben we gedobbeld voor de winnende kaartjes.

Telefonisch weer bereikbaar

Vanaf maandag 4 september zijn we tijdens de openingsuren gewoon weer telefonisch bereikbaar! U kunt dan bellen om te verlengen, vrijwel al ons speelgoed kan eenmalig drie weken langer geleend worden. Onze vrijwilligers kunnen uw verzoek direct uitvoeren. U kunt niet via de voicemail inspreken om te verlengen, wel kunt u een bericht achterlaten als u vragen heeft over de speel-o-theek. Dit bericht wordt dan zo snel mogelijk opgevolgd.

Festivals in Het Cultuurgebouw

Nu we gevestigd zijn in Het Cultuurgebouw, kunnen wij ook meegenieten van alle activiteiten die plaatsvinden in dit culturele centrum van Hoofddorp. Dit betekent een muzikale verrassing voor de speel-o-theek op 21 juni vanwege het iktoon Festival en veel duurzame verrassingen op 25 juni door het Groene Loper Festival. Meer weten? Kijk dan op de informatiepagina’s van deze festivals.

Nieuw speelgoed

Er is weer geklust! Dat betekent nieuw speelgoed in de uitleen. Kijk hiervoor op onze pagina Nieuw in de uitleen.

Openingsfeest zaterdag 20 mei aanstaande

Wethouder Marjolein Steffens zal aanstaande zaterdag de officiële opening verzorgen van onze speel-o-theek op de nieuwe locatie. Uiteraard zal het feest gericht zijn op de kinderen van onze leden, zij hebben allemaal een uitnodiging voor het feest ontvangen. De kinderen worden om 10 uur verwacht bij de speel-o-theek en zullen niet alleen de feestelijke opening kunnen bijwonen, maar ook kunnen deelnemen aan allerlei spelletjes (geschikt voor de diverse leeftijden). De bibliotheek organiseert een gezellige knutselhoek en aan cultuur is ook gedacht. We zitten niet voor niets in Het Cultuurgebouw! Uiteraard verwennen we de kinderen nog met iets lekkers, dus ben je nog niet aangemeld? Stuur dan een bericht naar ons mailadres info@speelotheekhoofddorp.nl of geef het door tijdens je bezoek aan de speel-o-theek. Deze zaterdag zijn we gesloten voor de uitleen, maar daar zal niemand om treuren dit keer! Het feest is rond 12.00 uur weer klaar.

Speel-o-theek in Haarlems Dagblad

Ook de lokale media zijn geïnteresseerd in onze nieuwe locatie, een leuk interview met Joke en Alie in het Haarlems Dagblad van 6 januari 2017.

Verhuizingsperikelen

De verhuizing is in volle gang. De laatste uitleen heeft op 22 december plaatsgevonden in de Lutulistraat en in de laatste twee weken van de uitleen zijn de vrijwilligsters druk bezig geweest met het opschonen van de speelgoed voorraad. Speelgoed dat oud is en niet meer uitgeleend wordt, is apart gezet. Er wordt zo min mogelijk weggegooid, we kunnen altijd wel goede doelen vinden die nog blij zijn met dit speelgoed.

Op 27 december stonden de verhuiswagens om 7.30 uur voor de deur en werd alles ingepakt. Op de nieuwe locatie werd ondertussen hard gewerkt om de nieuwe kasten en balie schoon te maken. Iedere kast werd voorzien van een label zodat de verhuizers het speelgoed op de juiste plek konden neerzetten. Gelukkig kregen we ook hulp van een aantal mannen van vrijwilligsters, de oude kasten moesten uit elkaar gehaald worden zodat de ruimte leeg kon worden opgeleverd. Ook op de nieuwe locatie konden we genoeg hulp gebruiken, enkele kinderen (oud gebruikers van de speel-o-theek) kwamen langs en bleven graag om te helpen. Kreten als “oh ja, daar speelden wij ook altijd mee” en “waar is dat Winnie de Pooh huis gebleven?” werden dan ook volop gehoord. Leuk ook dat passanten nieuwsgierig hun hoofd om de deur staken en een folder meenamen. Misschien alweer wat nieuwe leden voor 2017?

Wij gaan verhuizen!!

Jawel, het is weer zover, de speel-o-theek moet weer verhuizen. Op 27 december a.s. komen de verhuizers die voor ons gaan inpakken. Vervolgens brengen ze alle spullen naar ons nieuwe adres:

cultuurgebouw

Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer Het Raadhuisplein 7 2132 TZ Hoofddorp

Zoals inmiddels bekend is uit de media, worden in ons gebouw aan de Lutulistraat woningen voor statushouders gerealiseerd. Alle ruimtes worden aangepast tot woningen. Het bestuur van de speel-o-theek heeft na vele onderhandelingen en een zoektocht door Hoofddorp, in ‘De Etalage’ van het Cultuurgebouw een geschikte ruimte gevonden. Op dit moment wordt er nog druk verbouwd in De Etalage, bij de gele containers op de benedenverdieping aan de voorzijde van het Cultuurgebouw. Wij zijn blij dat we nu dichtbij de centrale bibliotheek gehuisvest zullen zijn. We hopen op een goede en regelmatige samenwerking en dat de (jonge) gezinnen onze speel-o-theek weten te vinden in het Cultuurgebouw, het lenen van een boek en een leuk speelgoed artikel gaat dan in een moeite door!

speelgoedvanhetjaar2016

Speelgoed van het jaar 2016

Heeft u ook meegedaan met de verkiezing voor het beste speelgoed van het jaar 2016? Hiernaast ziet u de winnaars, welk speelgoed zou u het liefst willen lenen bij onze speel-o-theek? We staan altijd open voor tips van onze leden. U kunt deze ook melden via onze contactpagina.

Fiederelsmuziek

Op 5 oktober was het zover, Fiederelsmuziek kwam demolesjes verzorgen. Hieronder een sfeerimpressie, zoals je kunt zien werd er goed meegedaan en genoten.

img_1624
img_1633
img_4066
img_4067

De nieuwe website is live!

Om beter zichtbaar te zijn op een smartphone, tablet en natuurlijk gewoon op een PC, is onze website vernieuwd. Gelukkig kregen we bij het ontwerp hulp van vrijwilliger Cornel. Hij heeft veel verstand van websites bouwen, kijk maar op zijn eigen site clenrock.com. In een paar weken tijd hebben we de informatie overgezet, nieuw beeldmateriaal gevonden, een link naar onze Facebook omgeving gemaakt, een contactformulier toegevoegd. Zonder zijn hulp was dit niet gelukt, hulde! En de oplettende kijker ziet ook dat er een nieuw logo is. Ontworpen door een jonge ontwerpster van Rebelation, die een fris en eigentijds logo voor ons gemaakt heeft. Ook ons visitekaartje, briefpapier en andere documenten zullen worden aangepast aan deze nieuwe huisstijl, dat vraagt nog even wat tijd. Maar wij zijn er heel blij mee. Laat weten wat u ervan vindt op onze contactpagina?

Nieuwsbrief

Heeft u de laatste nieuwsbrief (van september) al ontvangen? Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de nieuwsbrief hier nalezen. Bent u lid van de speel-o-theek en heeft u de nieuwsbrief niet ontvangen? Controleer dan even bij uw volgende bezoek of uw mailadres bij ons bekend is en juist in de computer vermeld staat.

Wederom erespelden voor onze vrijwilligsters

Onlangs zijn er weer drie vrijwilligsters extra in het zonnetje gezet door de Gemeente Haarlemmermeer.

Aaffien Fokke, Jo-anne Ruitenberg en Anita Holthuijsen kregen door locoburgemeester Tom Horn deze welverdiende onderscheiding, de erespeld van de Gemeente Haarlemmermeer, overhandigd. De drie dames hebben samen zo’n 60 jaar vrijwilligerswerk verricht. Aaffien als secretaris, Jo-anne als beheerder van het foto archief en Anita als penningmeester. Dit naast hun gewone werkzaamheden in de uitleen, bij het coderen van het speelgoed, het onderhoud van de ruimte, de vergaderingen en alle overige zaken die horen bij het draaiende houden van deze bijzondere organisatie.

Wij feliciteren onze vrijwilligsters van harte met deze mooie onderscheiding en hopen nog jaren op hun inzet te mogen rekenen.

onderscheiding