Over het speelgoed

Het speelgoed dat geleend kan worden, is verdeeld in acht categorieën, die worden aangegeven met letters. Deze volgen de ontwikkeling van het kind, zoals op de speelgoedwijzer te zien is. Welke letters zijn dat?

  • Z-speelgoed: Zintuiglijk zoals een vormenstoof, activity center, rupsje, stapeltoren, Lego® babyspeelgoed.
  • F-speelgoed: Fantasie speelgoed zoals Playmobil® 1-2-3, Littlest Pet shop, Little Tikes® auto’s, een Playmobil® camper, het bos van Robin Hood of een kasteel van Fisher Price®. Maar ook verkleedkleren in allerlei maten.
  • E-speelgoed: Expressie materiaal zoals Magnetics®, tekensjablonen, stempels, muziekinstrumenten, mandala tekensets.
  • G-speelgoed: Gezelschapsspellen van onder meer Haba®, Ravensburger®, MB®, 999 Games®. Genoeg keuze voor de hele familie, van eenvoudige dobbelspellen tot verschillende soorten Monopoly.
  • D-speelgoed: denkspellen. Dit zijn spellen voor één (en soms 2) speler(s) waarbij je oplossingen moet vinden.
  • K-speelgoed: Konstruktie zoals Lego® Primo & Duplo bouwstenen, Kapla® bouwplankjes, Kids K’nex, Geomag® bouwstenen.
  • P-speelgoed: Puzzels waaronder puzzels met noppen, inlegpuzzels, Wasgij® puzzels, vloerpuzzels, thema puzzels (van enkele tot maximaal 250 stukjes).
  • B-speelgoed: Speelgoed dat beweging stimuleert, zoals steppen, duw auto’s, loopfietsen, kruiwagens, of een wave board.

Voor verjaardagsfeestjes kun je een verjaardagstas lenen, waar verschillende spelletjes in zitten, zoals het spel ‘wiebelen-giebelen’, ei-loopstokken en een boekje met voorbeelden. We hebben van alle cijfers een bakblik, zodat je een mooie cijfertaart kunt bakken voor de verjaardag van je kind. Een bakkerstas kan geleend worden om thuis een bakkersfeestje te organiseren. En wat dacht je van de ouderwetse bingo? Dit verjaardagsspeelgoed kan als enige gereserveerd worden en wordt voor 1 week uitgeleend.

bakblik-beerbingospelcijfertaart-6
st694501_le_bloq_spel

Ook hebben we speelgoed voor kinderen en volwassenen met een (visuele) beperking. Veel speelgoed is groter uitgevoerd dan normaal en is er gelet op het contrast van de kleuren en letters en natuurlijk op het reliëf. Zo zijn er bijvoorbeeld dobbelstenen waarbij de stippen er voelbaar bovenop liggen.