Ons team

Vacature!

Op dit moment hebben we een vacature in ons bestuur. Na vele jaren van inzet, heeft Aaffien zich niet herkiesbaar gesteld als secretaris. Gelukkig blijft ze wel vrijwilliger (en lid) en we willen haar uiteraard bedanken voor haar tijd. De gemeente Haarlemmermeer heeft haar al een erespeld toegekend, zeer verdiend uiteraard. Dit betekent voor ons dat we een nieuwe secretaris zoeken. Mocht je interesse hebben? Neem dan contact op met het bestuur via de e-mail, dan bellen we je zo snel mogelijk op met meer informatie.

Bestuurswisseling

Met ingang van 1 september draagt onze penningmeester Anita haar functie over aan Ineke. Zo’n 24 jaar geleden werd Anita lid van de speel-o-theek en al snel had zij zich aangemeld als vrijwilligster. Na een aantal jaar mee te hebben geholpen in de uitleen, heeft zij 19 jaar geleden de functie van penningmeester op zich genomen. In januari 2016 kreeg zij voor deze langdurige inzet de gemeentelijke erespeld uitgereikt. In 2019 is het tijd geworden om haar functie over te dragen, wij zijn haar heel dankbaar voor alle jaren die zij vol overtuiging, met grote inzet en veel gezelligheid heeft gespendeerd aan onze speel-o-theek. Hartelijk dank daarvoor, Anita.

35-jarig bestaan (in 2018)

In 2018 hebben we ons 35-jarig bestaan gevierd. Uiteraard werden de leden onthaald in een vrolijk versierde speel-o-theek en mochten de kinderen in september een cadeautje uitkiezen en een kleine traktatie.  Maar ook  de vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet. De speel-o-theek bestaat namelijk doordat vele vrijwilligers zich al jarenlang inzetten voor het bestaan van deze speelgoeduitleen. Gestart in 1983 door een kleine groep van zo’n acht dames, is de speel-o-theek gegroeid tot een organisatie met ca. 28 actieve vrijwilligers.

de vrijwilligsters

Het feestjaar 2018 is afgesloten met, hoe kan het ook anders, een spelletjesmiddag bij Claus Hoofddorp. Een heerlijke lunch vooraf en daarna in het Haarlemmermeerse bos onder begeleiding van Vibe Events in vier teams om een mooie ‘gouden’ medaille gestreden. Memory, mastermind, Jenga, tangram, hoge toren bouwen en vooral veel plezier maken. Het weer werkte gelukkig mee en de sfeer was, als altijd, zeer gezellig.

Kortom, een zeer verdiende beloning voor het vele werk dat een vrijwilligersorganisatie met zich meebrengt. De speel-o-theek is altijd op zoek naar nieuwe mensen, jonge ouders zijn zeer welkom om lid te worden én om deel uit te gaan maken van de vrijwilligersgroep. Een baan waar je de kinderen mee naar toe kunt nemen! Informatie hierover is te krijgen bij Joke Christe of Alie van Geelen, via ons algemene mailadres info@speelotheekhoofddorp.nl. Dus kom erbij! Dan vieren we over vijftien jaar ons vijftigjarig bestaan!

De jaarlijkse wandeling met de groep vrijwilligers was anders dan de voorgaande jaren. Traditie was een wandeling over het strand, van Bloemendaal naar Zandvoort en weer terug na een kop koffie met appeltaart. We hebben ook eens een fietstocht naar de Molenplas in Haarlem gemaakt en vanwege slecht weer een kop koffie gedronken bij Hotel De Beurs. In 2018 stond het laarzenpad op het programma, op het Kaag-eiland. Het weer werkte erg mee, zodat de tocht op eigen gympen gelopen kon worden. Daarna hebben we onze meegebrachte eigengemaakte hapjes genuttigd, verrassend wat er op tafel kwam. Van gehaktbrood tot pannenkoeken met eigengemaakte jam, van een pastasalade tot een kaastaart. Heerlijk gegeten en recepten uitgewisseld, zo blijven we van elkaars reilen en zeilen op de hoogte. Ook krijgen de nieuwe vrijwilligsters kans om collega’s die ze minder vaak tijdens de uitleen ontmoeten, beter te leren kennen. Het geeft weer een goede energie aan onze groep.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden of heb je vragen hierover, dan kun je contact opnemen met Joke of Alie via ons e-mailadres info@speelotheekhoofddorp.nl.

Inmiddels hebben 13 van onze vrijwilligsters van de gemeente Haarlemmermeer een gemeentelijke erespeld in ontvangst mogen nemen.  Ineke, Alie, Liesbeth, Carla, Imelda, Nelly, Annemiek, Jeanet, Nylfa, Ria, Aaffien, Anita en Jo-anne zijn bedankt voor hun langdurige (meer dan 20 jaar lange) inzet voor onze speel-o-theek. Joke (in 2009), Baudien (in 2015) en Jacqueline (in 2022) zijn bij Koninklijk Besluit benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau en mogen een koninklijk lintje dragen bij speciale gelegenheden.

Vrijwilligsters hebben als voornaamste taak het verzorgen van de uitleen. Naast de uitleen maakt iedere vrijwilligster deel uit van een werkgroep. Op deze manier is de betrokkenheid met de speel-o-theek groter en wordt de uitleen als zinvoller ervaren. Er is bijvoorbeeld een werkgroep Speelgoed, een werkgroep Nevenactiviteiten en een werkgroep Administratie.

Ons bestuur bestaat uit 7 (momenteel 6) personen:

Joke
voorzitter
Baudien
vice-voorzitter
Ineke
penningmeester
vacature
secretaris
Liesbeth
algemeen bestuurslid
Nelly
algemeen bestuurslid
Carla
algemeen bestuurslid
  

Wil je in contact komen met ons bestuur? Je kunt een mail sturen aan bestuur@speelotheekhoofddorp.nl.

062515_mew_vch_haarlemmermeervoorelkaar_logo_cmyk

Ook onze vrijwilligsters maken graag reclame voor de inzet van vrijwilligers in de Haarlemmermeer. Het vrijwilligersplatform ‘Haarlemmermeer voor elkaar’ is een goede start als je vrijwilligerswerk zoekt. Klik voor meer informatie op het logo.