Ons team

Er zijn momenteel 28 vrijwilligsters actief bij de speel-o-theek, de meesten hiervan al een groot aantal jaren. Tijdens ons jaarlijkse uitstapje hebben we de traditionele groepsfoto gemaakt, er ontbraken jammer genoeg wel een paar mensen. Dit jaar hebben we een andere wandeling gemaakt dan voorgaande jaren. Traditie was een wandeling over het strand, van Bloemendaal naar Zandvoort en weer terug na een kop koffie met appeltaart. We hebben ook eens een fietstocht naar de Molenplas in Haarlem gemaakt en bij slecht weer een kop koffie gedronken bij Hotel De Beurs. Dit jaar stond het laarzenpad op het programma, op het Kaag-eiland. Het weer werkte erg mee, zodat de tocht op eigen gympen gelopen kon worden. Daarna hebben we onze meegebrachte eigengemaakte hapjes genuttigd, verrassend wat er op tafel kwam. Van gehaktbrood tot pannenkoeken met eigengemaakte jam, van een pastasalade tot een kaastaart. Heerlijk gegeten en recepten uitgewisseld, zo blijven we van elkaars reilen en zeilen op de hoogte. Ook krijgen de nieuwe vrijwilligsters kans om collega’s die ze minder vaak tijdens de uitleen ontmoeten, beter te leren kennen. Het geeft weer een goede energie aan onze groep.

Heeft u interesse om vrijwillig(st)er te worden of heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met Joke Christe of Alie van Geelen via ons e-mailadres info@speelotheekhoofddorp.nl.

Inmiddels hebben 11 van onze vrijwilligsters van de gemeente Haarlemmermeer een gemeentelijke erespeld in ontvangst mogen nemen. Alie, Liesbeth, Imelda, Nelly, Annemiek, Jeanet, Nylfa, Ria, Aaffien, Anita en Jo-anne zijn bedankt voor hun langdurige (meer dan 20 jaar lange) inzet voor onze speel-o-theek. In 2009 en 2015 zijn Joke en Baudien bij Koninklijk Besluit benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

Vrijwilligsters hebben als voornaamste taak het verzorgen van de uitleen. Naast de uitleen maakt iedere vrijwilligster deel uit van een werkgroep. Op deze manier is de betrokkenheid met de speel-o-theek groter en wordt de uitleen als zinvoller ervaren. Er is bijvoorbeeld een werkgroep Speelgoed, een werkgroep Nevenactiviteiten en een werkgroep Administratie.

Ons bestuur bestaat uit 7 personen:

Joke Christe
voorzitter
Aaffien Fokke
1e secretaresse
Anita Holthuijsen
penningmeester
Nelly Bleecke
algemeen bestuurslid
Liesbeth Lauw
2e secretaresse
Baudien Dekker
algemeen bestuurslid
Carla Verbrugge
algemeen bestuurslid

Wilt u in contact komen met ons bestuur? U kunt een mail sturen aan bestuur@speelotheekhoofddorp.nl.

Heeft u vragen voor de ledenadministratie dan kunt u een bericht sturen aan deĀ ledenadministratie@speelotheekhoofddorp.nl.

Ook onze vrijwilligsters promoten graag de inzet van vrijwilligers in de Haarlemmermeer. Het vrijwilligersplatform Haarlemmermeer voor elkaar is een goede start als u vrijwilligerswerk zoekt. Klik voor meer informatie op het logo.

062515_mew_vch_haarlemmermeervoorelkaar_logo_cmyk